Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu
Kontakt

Toto je ověřovací provoz nového webu ÚOOÚ. Původní stránky Úřadu naleznete na old.uoou.cz.

Předsedkyně Úřadu upozorňuje na chybné výklady GDPR

  1. Úvod
  2. Novinky
  3. Článek
Datum zveřejnění
Zpět na seznam

Na zavádějící a v řadě případů i chybné výklady obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) upozorňuje předsedkyně Úřadu pro ochranu osobních údajů Ivana Janů.

„Přestože se blíží den nabytí účinnosti obecného nařízení o ochraně osobních údajů a bez ohledu na ohromné množství osvětových a vzdělávacích akcí, stále neubývá nesprávných kategorických tvrzení o jeho obsahu a negativních důsledcích pro správce a zpracovatele působící v České republice,“ uvedla předsedkyně ÚOOÚ s tím, že není v silách Úřadu se ohrazovat jednotlivě proti každému takovému tvrzení.

„Doporučuji proto každému, kdo je konfrontován se sdělením o dramatických změnách, enormních finančních nákladech a jednoznačně negativních důsledcích pro sebe nebo někoho ve svém okolí, aby využil rubriky GDPR (Obecné nařízení) na našich internetových stránkách. Ta obsahuje odpovědi na nejčastěji kladené otázky i vysvětlení hlavních omylů a nesprávných tvrzení. Případně se mohou lidé obrátit na můj Úřad jako spolehlivý zdroj informací,“ upozornila Ivana Janů.

„Ochrana osobních údajů je v době digitalizace našeho života klíčová. Jejím cílem ale určitě není kohokoli z nás zdrtit,“ uzavřela.

Ústřednu Úřadu pro ochranu osobních údajů lze kontaktovat na telefonním čísle +420 234 665 111 či mailové adrese posta@uoou.cz.