Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu
Kontakt

Pojišťovna (UOOU-02977/20)

Kontrola zákonného titulu pro zpracování osobních údajů v souvislosti s repatriací osob ze zahraničí 

Kontrola byla zaměřena na zpracování osobních údajů v souvislosti s poskytováním asistenčních služeb. Asistenční společnost postupovala při plnění závazku z cestovního pojištění při procesu repatriace osob ze zahraničí a s tím souvisejících povinností správce osobních údajů v rozporu s obecným nařízením.  

Kontrolovaná osoba prokázala zpracování osobních údajů klientů za účelem plnění smluvního vztahu v rámci pojistné události ve smyslu čl. 6 bodu 1 písm. b) popřípadě písm. c) a f) obecného nařízení. V souvislosti se zjištěným zpracováním osobních údajů při likvidaci pojistné události (přičemž bylo kontrolováno plnění informační povinnosti kontrolovanou osobou při sjednání cestovního pojištění a též bylo kontrolováno veřejně přístupné „Informační memorandum“ umístěné na webových stránkách jak kontrolované osoby, tak asistenční společnosti) postupovala kontrolovaná osoba, respektive asistenční společnost, vůči stěžovateli transparentním, srozumitelným a snadno přístupným způsobem. Kontrolovaná osoba tedy postupovala v souladu s čl. 12 odst. 1, čl. 13 a čl. 14 obecného nařízení.  

Kontrolující zjistili, že kontrolovaná osoba i asistenční společnost mají zpracována technická a organizační opatření ve smyslu čl. 24 obecného nařízení, zaznamenali tedy, že kontrolovaná osoba postupovala v souladu s čl. 32 obecného nařízení. Dále kontrolující ověřili, že kontrolovaná osoba jmenovala pověřence pro ochranu osobních údajů, a tedy postupovala v souladu s čl. 37 a čl. 39 obecného nařízení.

Dokumenty