Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu
Kontakt

Toto je ověřovací provoz nového webu ÚOOÚ. Původní stránky Úřadu naleznete na old.uoou.cz.

Judikatura Nejvyšší soud

  1. Úvod
  2. Činnost
  3. Ochrana osobních údajů
  4. Judikatura
  5. Nejvyšší soud

Základní informace

 Webové stránky Nejvyššího soudu České republiky

Informace o likvidaci biologického vzorku konkrétní osoby není osobní údajem, neboť se netýká konkrétní osoby

30 Cdo 3629/2014, 16. 9. 2015

Skryté pořizování obrazového záznamu

30 Cdo 5216/2014, 27. 5. 2015

Prokazování vyúčtování za datové služby provoznímu údaji

21 Cdo 2058/2012, 27. 8. 2013

Pořizování obrazového záznamu jako imise

22 Cdo 583/2011, 30. 10. 2012

Sledování zaměstnanců na pracovišti

21 Cdo 1771/2011, 16. 8. 2012

Poskytování informací ze zdravotnické dokumentace

25 Cdo 3562/2009, 30. 8. 2011

Blokování osobních údajů

30 Cdo 3220/2009, 28. 7. 2011

Šíření informací prostřednictvím internetu a jiných podobných informačních systémů

8 Tdo 407/2011, 27. 4. 2011

Šíření informací prostřednictvím internetu a jiných podobných informačních systémů

8 Tdo 1467/2010, 12. 1. 2011

Nahlížení do zdravotnické dokumentace

22 Cdo 3727/2008, 30. 11. 2010

Trestný čin neoprávněného nakládání s osobními údaji

4 Tdo 1209/2009, 26. 1. 2010

Trestný čin neoprávněného nakládání s osobními údaji

3 Tdo 665/2008, 4. 6. 2008

Trestný čin neoprávněného nakládání s osobními údaji

11 Tdo 1390/2007, 17. 4. 2008

Trestný čin neoprávněného nakládání s osobními údaji

3 Tdo 1099/2007, 5. 12. 2007

Trestný čin neoprávněného nakládání s osobními údaji

11 Tdo 275/2007, 26. 9. 2007

Trestný čin neoprávněného nakládání s osobními údaji

7 Tdo 1082/2007, 25. 9. 2007

Trestný čin neoprávněného nakládání s osobními údaji

7 Tdo 601/2007, 13. 6. 2007

Povinnost mlčenlivosti

21 Cdo 2633/2008, 2. 7. 2009

Přípustnost záznamu z kamerového systému v trestním řízení

3 Tdo 593/2009, 3. 6. 2009

K rozhodování o náhradě jiné než majetkové újmy, která vznikla v důsledku zpracování osobních údajů, je kompetentní Úřad pro ochranu osobních údajů. Právní názor Nejvyššího soudu překonán rozhodnutími Zvláštního senátu zřízeného dle zákona č. 131/2002 Sb.

30 Cdo 450/2005

K rozhodování o náhradě jiné než majetkové újmy, která vznikla v důsledku zpracování osobních údajů, je kompetentní Úřad pro ochranu osobních údajů. Právní názor Nejvyššího soudu překonán rozhodnutími Zvláštního senátu zřízeného dle zákona č. 131/2002 Sb.

30 Cdo 449/2005

K rozhodování o náhradě jiné než majetkové újmy, která vznikla v důsledku zpracování osobních údajů, je kompetentní Úřad pro ochranu osobních údajů. Právní názor Nejvyššího soudu překonán rozhodnutími Zvláštního senátu zřízeného dle zákona č. 131/2002 Sb.

30 Cdo 1183/2004

Označení účastníka řízení rodným číslem

30 Cdo 596/2002, 23. 10. 2003